Cajsa´s julbuffé med twist

369 kr Ej i säsong
Moms ingår.

Vi sätter vår egen twist på julens rätter! Skaldjurssalladen får smak av tångkaviar och saffran, gravlaxen glaserar vi med honung från de Linneanska trädgårdarna, julskinkan griljerar vi med apelsin och färsk dragon, sillen får smak av blodgrape och Mackmyrs Gin. 

Datum för avhämtning och leverans: 30 november-23 december 2023.

Denna mat serveras varm

  • Välbalanserat
  • Vällagat
  • Färska råvaror

Menyn

Cajsa´s Julbuffé – Julens rätter med vår egen twist

Tillgänglig för avhämtning och leverans 24 november – 23 december 2023.

  • Krämig sill med brynt smör och Västerbottensost
  • Inlagd sill med blodgrape, rosmarin och Mackmyra Gin
  • Dillkryddad sillpotatis
  • Ägghalva med krämig räkröra, sikrom och friterad pepparrot
  • Gravlax med senapsglaze på honung från de Linneanska trädgårdarna
  • Inkokt lax med örtdressing på syrad grädde
  • Saffranskryddad skaldjurssallad med rivet ägg och tångkaviar
  • Krämiga rödbetor med dillpesto, ädelost och sesamcrunch
  • Julskinka griljerad med grov senap, apelsin och färsk dragon
  • Grönkålsallad med kumquats, vindruvor och rostade frön
  • Brässerad hjortstek med salvia, kryddnejlika och stjärnanis
  • Viltköttbullar med Mosters trattkantareller
  • Prinskorv från Andersson & Tillman
  • Janssons frestelse
  • Mörkt julbröd och krispigt knäckebröd
  • Färskostcrème med kryddost och kummin samt vispat brynt smör
  • Brieost samt glöggmarmelad med fikon

Till dessert rekommenderar vi:
Kardemummacrème med kryddkokt päron, chokladganache och mandelcrunch, 65 kr

Vinterbuffé levereras från den 24 november till 23 december

Beställ din buffé som catering i Uppsala senast 3 hela vardagar innan önskat leveransdatum!

Beskrivning

Vi sätter vår egen twist på julens rätter! Skaldjurssalladen får smak av tångkaviar och saffran, gravlaxen glaserar vi med honung från de Linneanska trädgårdarna, julskinkan griljerar vi med apelsin och färsk dragon, sillen får smak av blodgrape, rosmarin och Mackmyras Gin. Ett gott tips som sätter extra smak på julen – boka vår dessert med kardemumma, kryddiga päron, mustig choklad och mandelcrunch!

Beställ Cajsa’s Julbuffé till festen och eventet!

Allergi- & specialkost 
Vi vill att du och dina gäster ska känna er trygga!

Har någon i sällskapet en allergi eller intolerans vill vi gärna få meddelande om det! Vi ser då till att göra alternativ till de rätter de inte kan äta. Specialmaten läggs på egna fat och märks upp, och i övrigt går det bra att de tar från den vanliga buffén/menyn! Meddela oss också om någon är vegetarian, vegan eller av andra anledningar inte kan äta vissa livsmedel. All information om allergi- och specialkost fyller ni i när ni kommit till kassan.

Vill du veta mer om innehållet och allergener i maten ring 018-130 190. Där finns vi tillgängliga för att svara på dina frågor. Om växeln är stängd anger vi alltid journummer på telefonsvararen.

Dryckestips

Dryck och mat i kombination – en helhetsupplevelse!

Rätt dryck till maten hjälper till att förhöja smakerna. Förutom den självklara glöggen har vi samlat tips på drycker som passar till Cajsa´s Julbuffé med Twist.

Här vill vi gärna ha vitt vin med frisk fruktsyra och fruktig karaktär, en fin fyllighet kommer också möta rätterna fint. Rött vin bör vara mjukt och bärigt, för att inte skära sig eller ta över ihop med maten. Öl med måttlig beska och kolsyra passar överlag bra till för att ta hand om alla smaker.

Julöl lanseras den 1/11 och vi återkommer med passande förslag!

Vitt vin

  • Opta Encruzado
  • Ruppertsberger, von Wallberg Riesling Trocken
  • Charles Wantz, Crémant d’Alsace carte Noir Brut
  • Côtes de Saumon, Chardonnay Sauvignon Blanc

Rött vin

  • Parajes del Valle, Monastrell
  • Bouchard Aîné, Pinot Noir
  • Beaujolais-Villages

Öl

  • Uppsala Nya Lager, Lännabruk
  • Linnaeus Ekologisk Lager, Uppsala Brygghus
  • Aros Bitter, Aros Brewing CO.

 

Julöl

  • Oppigårds Winter Ale
  • Fuller’s Old Winter Ale
  • St Peter’s Winter Ale

 

Till desserten

En spännande efterrätt med kryddig kardemumma, söta päron, fyllig choklad och härligt nötiga toner. Till denna rekommenderas ett sött dessertvin – gärna med aromer som möter kryddigheten!

  • Château Dereszla, Tokaji Aszù 5 Puttonyos
  • Dr Loosen, Riesling Beerenauslese
  • Ruffino, Vinsanto Serelle
Hur levereras din catering?
Vi levererar din buffé upplagt på porslinsfat tillsammans med uppläggningsbestick. Faten plastar du av och ställer fram direkt på buffébordet. Tillsammans med din leverans får du ett kockbrev och menyskyltar. I kockbrevet finns en presentation av maten som du gärna får läsa för dina gäster. Menyskyltarna ställs ut vid bufféfaten!

De rätter som ska serveras varma kommer de alltid i värmebox som ni enkelt kopplar in i vanlig väggkontakt. Ställ fram de kalla rätterna först, och placera ut de varma precis innan gästerna ska ta av maten.

Leveranstid rekommenderar vi att du bokar till ca 30-60 minuter innan innan du och dina gäster sätter er till bords. Buffén är färsk och tänkt att ätas på en gång!